Lago di Carezza

Lago di Carezza

Lago di Carezza is een wonderbaarlijk pareltje dat wordt omsloten door het Rosengartengebergte, een gedeelte van de zo prachtige Dolomieten. Dit meer ligt nabijNova Levante, even ten zuidoosten van Bolzano en heeft zoals je ziet een intens aqua blauwe kleur. Soms zijn er zelfs vleugen van geel, groen, rood en oranje in het water te bespeuren. Een verklaring van deze kleurenpracht ligt in de vorm van een volksverhaal.

Zo woonde er een bloedmooie, maar verlegen nymph in het meer. Zij trok veel aanbidders met haar gezang, waaronder een gemene tovenaar die smoorverliefd werd op haar. De nymph liet zich zelden van dichtbij zien, waardoor het moeilijk werd voor de tovenaar om haar te veroveren. Hij toverde een regenboog voor haar in de hoop dat ze tevoorschijn zou komen om deze te bewonderen en dan zou hij toeslaan. Hij had zich vermomd zodat de nymph hem niet zou herkennen, maar zijn plan mislukte. Ze herkende hem en dook snel onderwater toen ze hem zag. Hierop werd de tovenaar zo kwaad dat de regenboog in het water smeet en de regenboogkleuren zich vermengden met het water van het meer.

© copyright Bart Hendrix

Bart Hendrix Fotografie

Almere, Nederland
KvK 87172100 btw-id NL004368839B54

Sitemap

© copyright 2017-2024 Bart Hendrix
Realisatie: Blauwe Nacht
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram