Taking too long? Close loading screen.

Bart Hendrix

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt, ik zal me even voorstellen.

Ik ben Bart Hendrix in 1967 geboren te Ridderkerk. Als kind al ontging niets mij aan het oog en had ik een groot gevoel voor compositie en detail. Had ik geen camera bij de hand, dan bekeek ik de wereld wel door een door mijn vingers gevormd kader en zag zo in alles een plaatje. Vanaf mijn vijftiende heb ik heel wat uurtjes doorgebracht in mijn eigen doka op zolder, je eigen negatieven en foto’s ontwikkelen en afdrukken had iets magisch.

Eind jaren 80 volgde ik de opleiding Algemene Fotografie aan de Fotovakschool te Apeldoorn en ben ik gaan werken in een fotovaklab. Naast mijn werk als laborant fotografeerde ik met name huwelijksceremonies en (amateur)theaterproducties. In die tijd allemaal nog analoog.

Begin deze eeuw ben ik gaan werken in de luchtvaart, maar aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, kocht ik me enige tijd geleden opnieuw een camera.  Mijn fotografie heb ik bijgespijkerd middels verschillende korte trainingen en workshops en ik blijf ook bijleren. Ik geniet van alle voordelen die de digitale fotografie met zich mee brengt. 

Vooral avond- en lange sluitertijdfotografie hebben mijn passie, maar ook natuur- en landschapsfotografie spreken me erg aan. Ik ga graag op zoek naar mooie en fotogenieke plekjes over de hele wereld en hoop zoveel mogelijk met jou te mogen delen.

Veel van mijn werk is ook te koop via http://www.barthendrix.werkaandemuur.nl