Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt, ik zal me even voorstellen.

Ik ben Bart Hendrix in 1967 geboren te Ridderkerk. Als kind al ontging niets mij aan het oog en had ik een groot gevoel voor compositie en detail. Had ik geen camera bij de hand, dan bekeek ik de wereld wel door een door mijn vingers gevormd kader en zag zo in alles een plaatje. Vanaf mijn vijftiende heb ik heel wat uurtjes doorgebracht in mijn eigen doka op zolder, je eigen negatieven en foto’s ontwikkelen en afdrukken had iets magisch.

Eind jaren 80 volgde ik de opleiding Algemene Fotografie aan de Fotovakschool te Apeldoorn en ben ik gaan werken in een fotovaklab. Naast mijn werk als laborant fotografeerde ik zo nu en dan huwelijksceremonies en (amateur)theaterproducties. In die tijd allemaal nog analoog.

Begin deze eeuw ben ik gaan werken in de luchtvaart, maar aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, kocht ik enkele jaren geleden opnieuw een camera. Alles in mij schreeuwde om te gaan fotograferen. Reizen en fotografie gaan mooi hand in hand, ik neem met mijn foto's mensen graag mee naar bestemmingen en fotogenieke plekjes over de hele wereld. Vooral (stedelijke) landschappen hebben mijn voorkeur; skylines, bruggen, gebouwen, liefst allemaal tijdens of na het blauwe uurtje wanneer de lichtjes in de stad ontbranden en daarmee de stad naar mijn idee tot leven komt.

Toen ik mij ging verdiepen in avond- en lange sluitertijd-fotografie, bleek dit al snel mijn passie te worden. Het ontdekken van nieuwe steden en fotogenieke plekken en heerlijk buiten zijn geeft me energie. Het zal je ook niet ontgaan dat ik erg van kleur hou. Ook natuur- en landschapsfotografie spreken me erg aan. Mijn foto's zijn vooral kleurrijk, maar ook 'schoon'. Ik probeer zo min mogelijk 'vervuiling' op straat, zoals bijvoorbeeld auto's, verkeersborden, maar ook mensen in beeld te hebben.

Graag deel ik mijn kennis met anderen via het geven van workshops. Ik hoop hiermee mensen te enthousiasmeren en hun fotografie naar een hoger niveau te helpen. Ook voor opdrachten voor wat betreft bedrijfs- of interieurfotografie ben ik te benaderen. Heeft u vragen omtrent licenties voor het gebruik van een van mijn foto's voor bijvoorbeeld het gebruik op uw website, wilt u misschien een foto als behang voor op kantoor of praktijk of heeft u vragen omtrent het fotograferen op locatie, neemt u dan gerust contact met mij op via het contactformulier. Ik zal dan zo spoedig als mogelijk reageren.

 

Bart Hendrix Fotografie

Almere, Nederland
KvK 87172100 btw-id NL004368839B54

Sitemap

© copyright 2017-2024 Bart Hendrix
Realisatie: Blauwe Nacht
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram