Taking too long? Close loading screen.

Als sneeuw voor de zon

Wie kent het niet. Je hebt een stedentrip geboekt en je voorgenomen de bekendste landmarks op de foto te zetten. Eenmaal aangekomen op bestemming blijkt de kerk, het museum of wat voor gebouw het ook is dat de stad zo bijzonder maakt, in de steigers te staan. Jammerdebammer joh. Het zelfde gevoel van teleurstelling had ik een klein beetje het afgelopen weekend toen het ‘maatschappijontwrichtend’ sneeuwde in Nederland. Mijn locaties zorgvuldig uitgezocht, mijn camera, filters en opgeladen accu’s in de aanslag om af te reizen naar het ‘echte’ bos, liep uit op het veilig binnen bewerken van eerder gemaakte foto’s. Code rood afgegeven voor het hele land. Ik kijk naar buiten en vraag me af of deze waarschuwing misschien niet zwaar overdreven is en de twijfel om in de auto te stappen blijft knagen. Wanneer sneeuwt het nu echt in Nederland en in deze hoeveelheid? Hoe vaak kun je zulke mooie landschapsplaatjes maken? Al zou een stad als Amersfoort of Amsterdam het ook erg goed doen in de sneeuw. Toen ik later in de middag de enorme hoeveelheid sneeuw naar beneden zag komen begreep ik de impact en was ‘blij’ niet op de weg te zitten. Dan maar de wandelschoenen aan en dicht in de buurt blijven, al is het niet hetzelfde als dat je voor ogen had.

Het weekend voorbij, de neerslag gestopt. Maandagochtend bleef zo goed als droog. Als mosterd na de maaltijd stapte ik in de auto om te kijken of er in de omgeving nog wat winterplaatjes te schieten viel. Ik had mijn zinnen gezet op Kasteel Groeneveld in Baarn, een mooi paleisje waar ik vroeger menig bruidsfoto’s maakte en dat temidden van alle  grote oude bomen prachtig zou uitkomen in de witte sneeuw of wat er van over was. Onderweg naar Baarn zag ik de zon door de wolken prikken en zijn stralen de windmolens, die ons polderlandschap zo typeren, op bijzondere wijze belichten.. Zo’n moment waarop je de kans op een mooi foto aan je voorbij ziet gaan. Je kunt nu eenmaal niet midden op de snelweg stoppen om te fotograferen. Zo zie ik altijd de mooiste plaatjes vanuit de auto en vaak vanuit mijn achteruitkijkspiegel  😉 Aangekomen bij Kasteel Groeneveld stond deze niet in de steigers, maar had er het weekend een brocante fair plaats gevonden. Rondom het hele gebouw waren tenten opgesteld die het maken van een foto die al op mijn netvlies stond, in de weg zaten. Gemiste kans. Toch maar een rondje gaan lopen over het mooie landgoed, terwijl ik letterlijk de sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Hieronder een paar fotootjes uit Almere en Baarn.

2 gedachten over “Als sneeuw voor de zon

  1. Ha Bart, wat n geweldige foto’s! Jou weer gezien op weg naar de zon in Kaapstad. Daar geen sneeuw
    maar droogte. Ik heb interesse in 1 van deze foto’s op canvas. Graag contact, gr Marga Hibma

Een reactie plaatsen