Taking too long? Close loading screen.

Bart Hendrix

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt, ik zal me even voorstellen.

Ik ben Bart Hendrix in 1967 geboren te Ridderkerk. Als kind al ontging niets mij aan het oog en had ik een groot gevoel voor compositie en detail. Had ik geen camera bij de hand, dan bekeek ik de wereld wel door een door mijn vingers gevormd kader en zag zo in alles een plaatje. Vanaf mijn vijftiende heb ik heel wat uurtjes doorgebracht in mijn eigen doka op zolder, je eigen negatieven en foto’s ontwikkelen en afdrukken had iets magisch.

Eind jaren 80 volgde ik de opleiding Algemene Fotografie aan de Fotovakschool te Apeldoorn en ben ik gaan werken in een fotovaklab. Naast mijn werk als laborant fotografeerde ik  zo nu en dan huwelijksceremonies en (amateur)theaterproducties. In die tijd allemaal nog analoog.

Begin deze eeuw ben ik gaan werken in de luchtvaart, maar aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, kocht ik enige tijd geleden opnieuw een camera.  Alles in mij schreeuwde om te gaan fotograferen. Mijn fotografie heb ik bijgespijkerd door het volgen van verschillende korte trainingen en workshops. En een mens is nooit uitgeleerd, dus ik blijf me ontwikkelen. 

Toen ik mij ging verdiepen in avond- en lange sluitertijdfotografie, bleek dit al snel mijn passie te worden. Nieuwe steden en plaatsen ontdekken, het liefst tijdens het blauwe uurtje en lekker buiten zijn. Het zal je ook niet ontgaan dat ik erg van kleur hou. Ook natuur- en landschapsfotografie spreken me erg aan. Mijn foto’s zijn vooral kleurrijk, maar ook ‘schoon’. Ik probeer zo min mogelijk ‘vervuiling’ op straat, zoals bijvoorbeeld auto’s, verkeersborden, maar ook mensen in beeld te hebben.  Ik ga graag op zoek naar mooie en fotogenieke plekjes over de hele wereld en hoop zoveel mogelijk plaatjes  met jou te mogen delen.

Veel van mijn werk is ook te koop via http://www.barthendrix.werkaandemuur.nl